MadOneTR

22 Eylül 2012 Cumartesi

Seks Ağlarının Facebook’ta ki Son Numarası !


Facebook üzerinden insanları dolandırmaya çalışan uluslararası seks şebekelerinin Facebook üzerinde başlattığı yeni bir uygulama bir çok kişinin bilgilerinin güvenliğini tehlikeye soktu.

Sistem basitçe şu şekilde işliyor.

Örneğin oluşturulmak istenen sahte profil ‘Ahmet Adam’ üzerine düzenlenecek olsun.

Şebekenin geliştirdiği özel program bu isme sahip kişilerin bilgilerini topluyor. Örneğin Ahmet Adam isimli Trabzon’da yaşayan bir kişinin profil fotoğrafını, aynı isimde Ankarada’da yaşayan bir başka kişinin üniversite bilgisini ve başka bir diğer kullanıcının yaşadığı şehri bilgi havuzunda topluyor.

Daha sonra bu havuzdan farklı ‘Ahmet Adam’ isimli kişilerin bilgilerinden karışık ve sahte bir profil oluşturuyor.

Bu profile şebekenin açtığı ve erotik resimler olan sahte kadın hesaplarını arkadaş olarak ekliyor.Bu şekilde cinsel içerikli hesapların arkadaş sayısını yükselterek hem ilgi varmış gibi gösteriyor hem de bir anlamda daha fazla insanı çekiyor. Seks ağını bu kişilerin bilgilerini kullanarak kuruyor.

Seks ağların geliştirdiği bu yöntemi en çok şu sebeple tercih ediyor.

Bir kişinin profil resmini ve diğer bilgilerini direk kopyaladıkları takdirde Facebook güvenliğine daha kolay yakalanabiliyor ve hesaplar engellenebiliyordu. Bu şekilde bir tür güvenlik atlaması sağlıyorlar. Aynı isimde ki kişilerden oluşturulan hesaplar ise birbirine yakın bilgileri toplayacağı için sahte olduğu kullanıcılar tarafından da ilk etapta anlaşılmıyor.

Fakat sonuçta sizin bilgileriniz hatta bazen fotoğrafınız ile açılmış bir hesap oluşabiliyor. Bu hesapta pornografik sayılabilecek hesaplar da ekli durumda oluyor.

Bu sebeple en kısa sürede aşağıda ki işlemi yapmanız sizin açınızdan önemli.

İsminizi aratın ve Kişiler kısmını seçerek ‘Daha fazla sonuç gör’ butonu ile 5-10 sayfa ilerleyin.

Fotoğrafınızı kullanan bir hesap gördüğünüz takdirde Şikayet Et/Engelle bölümünden kişinin sizin bilgilerinizi kullandığını belirterek şikayet edin. Ardından bu durumu profilinizde paylaşarak arkadaşlarınızdan hesabı şikayet etmesini isteyin. Hesap bir süre sonra kapanacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklamlar